четверг, 16 октября 2008 г.

and just see what happens



Dat veel oefeningen doen helpt om vooruit te komen bewijst Lieuwe telkens weer. Met fysiotherapie loopt hij nu iedere keer de gang alleen, dus zonder hulpmiddel en zonder therapeut. Dit gaat heel goed. Hij heeft alleen nog wel moeite met het draaien aan het einde van de gang. Daar zijn ze nu mee aan het oefenen. Ook met de stabiliteit van de rechterknie en het niet overstrekken van de rechterknie zijn ze al lang aan het oefenen. Je kunt nu duidelijk merken dat dit ook steeds beter gaat. Het vergt alleen wel lang en veel oefenen.



Lieuwe wilde deze week graag van de psycholoog zijn professionele mening horen over hoe het tot nu toe met hem gaat. Hij denkt dat ik niet objectief ben en de dingen te positief benader. De psycholoog vond dat Lieuwe fysiek nog wel zijn beperkingen/uitdagingen heeft, maar dat hij emotioneel en intelectueel op een hoog niveau zit. Hij vond dat Lieuwe goede oplossingen heeft voor de problemen die hij tegenkomt. Hij vond ook dat Lieuwe best op mijn mening kan vertrouwen omdat hij had gemerkt dat ik goed in de gaten heb wat Lieuwe wel of niet kan en dat ik de dingen realistisch bekijk. Lieuwe vond het fijn� de psycholoog dit alles heeft gezegd. Het geeft hem meer vertrouwen.



Verder zijn we deze week weer met een nieuwe oefening gestart. (Alsof het nog steeds niet genoeg is). De oogoefeningen hebben goed geholpen, alleen blijft de wisseling van dichtbij naar verweg moeilijk. Dat blijven voorlopig nog maar verder oefenen. Lieuwe gaat nu ademhalingsoefeningen doen. Zijn praten is nog steeds niet goed en ik heb het idee dat hij ook verkeerd adem haalt. Dinsdag is een consulent bij ons geweest en die beaamde het. Met goede ademhaling kunnen veel klachten beter gaan worden. Bij Lieuwe zijn de klachten moeilijk te scheiden van de gevolgen van het ongeluk. Als hij alleen maar beter zou kunnen praten hebben we al weer iets gewonnen. Volgens de consulente is het hard werken om de ademhaling automatisch goed te doen. De bedoeling is dat hij 10 weken lang iedere dag 2 x per dag oefent. Omdat het best zwaar is heeft ze Lieuwe twee keer gevraagd of hij het zag zitten. Maar Lieuwe gaat er weer helemaal voor. En dan vragen mensen nog wel eens: wat doe je toch de hele dag Hard werken en oefenen dus.

and just see what happens, and just reach out your hand, and just push you off, and just like the movies lyrics.



Комментариев нет: